Kotimaiset lähiruokatilat esittelyssä

Lähiruokatilat ovat usein perheyrityksiä, jotka tekevät ahkerasti töitä tuottaakseen tuoretta ja maukasta ruokaa. Lähiruoan tuottajat ovat maataloustuotannon ammattilaisia, vastuullisia tekijöitä, jotka suhtautuvat innokkaasti työhönsä ja tekevät sitä täydestä sydämestä. Heidän toiminnastaan heijastuu aito huolenpito luonnosta ja eläimistä. Yhteistyössä jalostajien ja myyntikanavien kanssa saadaan aikaan ainutlaatuista, puhdasta, suomalaista lähiruokaa kaikkien ulottuville. Tutustu myös lähiruokaresepteihin!

Onneks On Lähiruokaa -kirja esittelee monia elämänmakuisia tarinoita lähiruokatiloilta. Tällä sivulla jatketaan heihin tutustumista!

Yritysesittelyt

Onneks On Lähiruokaa -kirja kertoo monen lähiruokatilan tarinan ja nyt tuomme lisää tarinoita myös tänne digimaailmaan. Tarinoita tuottajista päivitetään jatkuvasti, joten pysy mukana!

Avoin maaseutu avoinmaaseutu.fi

Avoinmaaseutu.fi

Katso sieltä netistä, sieltä ne kaikki löytyy... on yleinen sanonta. Kaikki ei kuitenkaan ole helposti löydettävissä, ja erityisesti lähiruoan käyttäjät selaavat monia sivustoja ennen kuin löytävät etsimänsä. Tämän ongelman huomasivat Talviaisten tilan Heini Hakkarainen ja Jussi Kinnunen. Heillä on maitotila Keski-Suomessa, ja oikean lähiruokayrittäjän tavoin he haluavat pitää tilansa ja  toimintansa avoimena. Heillä on ollut oma Facebook-sivusto käytössä vuodesta 2010 alkaen, ja siellä on lähes päivittäin kerrottu tilan kuulumiset. Heini ja Jussi järjestivät omalla tilallaan tapahtumia ja miettivät samalla, miten ihmiset löytäisivät Suomen kaikki lähiruoantuottajat.

Syksyllä 2013 he saivat idean avoinmaaseutu.fi-verkkosivustosta, joka saatiin julkaistua nopealla aikataululla toukokuun lopussa 2014. Se on paljon enemmän kuin verkkokauppa: se on maatilojen, tuottajien ja kuluttajan kohtaamis- ja seurustelupaikka. Sivustolla voi tutustua tuottajiin ja tuotteisiin sekä sopia käyntejä maatiloille eri puolille Suomea. Avoinmaaseutu.fi-sivulla voi osallistua kalenterissa kerrottaviin tapahtumiin. Sivulla voi mainostaa omia tuotteitaan ja tietenkin shoppailla verkkokaupasta kotimaista, eri maakunnissa tuotettua lähiruokaa, muita tuotteita ja käsitöitä. 

Avoinmaaseutu.fi on loistava esimerkki lähiruoan ympärille tarvittavasta yhteistoiminnasta. Sivun perustajien mukaan ”maamme on pullollaan mitä hienoimpia ja maukkaimpia laatutuotteita”. Siksi on upea juttu, että tuottajat pääsevät esittelemään tuotteitaan ja tilojaan ja samalla saavat tukea toisistaan saman verkkosivun sisällä. Samoin kuluttajat löytävät yhdeltä verkkosivustolta tietoa. 

Suosittele meitä